Количка - 0,00 лв.

Пазарската количка е празна.

1:35 Германски танк Sonderkraftfahrzeug 182

Бъдете първи - добавете мнение

НАЛИЧЕН MNGSPS062 MENG 1:35
63,00 лв.

Само 4 броя на склад (или се очаква да бъдат доставени).

Кратко описание:

Сглобяем мащабен модел от пластмаса.
Купи
Добави в списък с желанияПодробности

1:35 Германски танк Sonderkraftfahrzeug 182 "King Tiger (с оръден купол Порше), интериор

Тигър II (наричан още Кралски тигър) (на немски: Panzerkampfwagen VI Ausf. B TigerII, „Königstiger“, обозначение по класификация на германската военна техника SdKfz 182) е тежък немски танк от последните години на Втората световна война. Тежката му броня и мощното оръдие го правят господстваща машина на бойното поле, но късната му поява, малкото произведени машини и особено недостигът на гориво попречват да се промени изходът от войната.

Проектът е възложен на фирмите Henchel и Porsche. Първоначално Porsche проектира танк, базиран на предходния модел VK 4501 и въоръжен с 150 mm оръдие. Този проект е спрян в полза на монтираното на купол 88 mm оръдие. Скоро работата по този модел е отменена, тъй като за производството на електрическата трансмисия се изразходва много мед, която в този период е в ограничена наличност. Производството на куполите вече е започнато и е взето решение да бъдат монтирани на шасита на танкове произвеждани от Henchel. Проектът на Henchel, VK 4503(H), е завършен през октомври 1943 г. и в него са включени компоненти от Panther II.

В много отношения Тигър II е подобен на Пантера. Използва същия двигател както при късните разновидности на Panther, но голямата маса на Тигър II води до по-лошо отношение между мощността и теглото и по-ниска скорост и маневреност от Panther, независимо че Кралският тигър разполага с много здрава и дебела броня, която осигурява пълна защита от оръдията на съюзническите танкове. Размерите му затрудняват предвижването и прикриването на бойното поле. Много машини са изоставени и унищожени от екипажите си, когато горивото им свършва. Дългоцевното 88 mm оръдие може да унищожи съветски или американски танк на разстояние до 3500 m. Един от последните проекти на Henchel и последният от германските тежки танкове, превъзходството му на бойното поле е затруднено от липсата на гориво и резервни части. Фронталната броня не е пробита по време на войната, а страничната е пробита веднъж от 280 kg бомба, пусната от британски тежък изтребител Mosquito.

Шасито на Тигър II представлява заварена конструкция с максимална дебелина от 150 mm в челната част. Механик-водачът е разположен в лявата предна част. В дясно от него се намира радиооператорът, който използва картечницата в предната част на шасито. Куполът също е заварена конструкция с максимална дебелина от 185 mm в челната част. В него са разположени командирът и стрелецът (лява страна) и пълначът (дясна страна). Двигателят е разположен в задната част на шасито.

Основното въоръжение на танка е дългостволното 88 mm оръдие KwK 43, което може да изстрелва бронебойни и високоексплозивни снаряди, като първите имат по-висока начална скорост от тези изстрелвани от Тигър. Коаксиално на оръдието е разположена картечница MG 34. Машината разполага с 84 снаряда за 88 mm оръдие и 5 850 патроназа картечниците.

Проектант Porsche, Henschel
Производител Henschel
Произвеждан декември 1943 г. - април 1944 г.
Брой произведени 485
На въоръжение 1944 - 1945
На въоръжение в Нацистка Германия
Конфликти Втора световна война
Тегло 69,7 t
Дължина 10,26 m
Ширина 3,75 m
Височина 3,09 m
Силова установка Maybach HL230P30
12 цилиндров
700 hp (522 kW)
Макс. скорост 38 km/h (по шосе)
Запас от ход 110  km (по шосе)
Ширина на ров 2,5 m
Вертикално препятствие 0,85 m
Екипаж 5

Допълнителна информация

Каталожен № MNGSPS062
Каталожен № на производител SPS-062
Наличност НАЛИЧЕН
Цвят За оцветяване
Мащаб 1:35
Производител MENG
Марка HENSCHEL & SON
Серия Не
EAN 4897038551989
Състав Полистирол (пластмаса).
Епоха 1939-1945 Втора световна война
Възраст Не се препоръчва за лица под 14 години.

Споделете Вашето мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви. Моля, влезте в профила си или се регистрирайте

Съдържание на опаковката:

Сглобяем мащабно умален модел от полистирол (пластмаса), точно копие на действителната техника, пресъздаващ подробности до най-дребните детайли.

Включени са инструкции за сглобяване и декали (ваденки, лепенки на водна основа). Моделът не е оцветен и не съдържа цветни части и следва да се боядиса. Освен, ако не е упоменато на кутията, в макета не са включени бои, лепила и четки.

Допълнителни продукти:

Може да откриете необходимите бои и спрейовелепила и декална химия, разредители и лаковегрундове и китовеинструменти, четки в нашата секция Всичко за моделиста.

За по-голяма детайлност и реалистичен завършек на модела се предлагат разнообразни фотоецвани части и смолни детайли