mailwebshop@hobbyland.bg call us089 249 2530-Пловдив;  089 249 2535-София;

Количка - 0,00 лв.

Пазарската количка е празна.

1:35 Военна линейка Остин К2/У (Austin K2/Y Ambulance)

Бъдете първи - добавете мнение

НАЛИЧЕН AIR1375 Airfix 1:35
60,00 лв.

Само 3 на склад (или се очаква да бъдат доставени)

Кратко описание:

Сглобяем мащабен модел от пластмаса.
Купи
Добави в списък с желанияПодробности

1:35 Военна линейка Остин К2/У (Austin K2/Y Ambulance)

Някои от най-важните военни превозни средства от Втората световна война не са имали огромни основни оръдия, нито са били снабдявани с все по-дебела броня, но са не по-малко увлекателни за изучаване. Една от най-важните способности на всяко бойно поле е да можете бързо и ефективно да транспортирате вашите ранени войници от фронтовата линия, до медицински пунктове на известно разстояние от битката, където те биха могли да получат медицинската помощ, от която се нуждаят, и потенциално да спасят живота си . Въпреки че очевидно всяко превозно средство може да се използва за тази задача, специалната линейка често би позволила на ранените да започнат да получават грижи веднага и ако някога се нуждаете от техните услуги, без съмнение бихте ги класифицирали като най-важните превозни средства на бойното поле.

Едно от най-известните превозни средства от този тип, Austin K2/Y Ambulance е използвано широко от британските сили и тези на Британската общност през Втората световна война, както в бойните зони по света, така и на вътрешния фронт. Изградено около шасито на лекия камион Austin K30, отделението за пострадали е разработено съвместно с медицинския корпус на Кралската армия и следователно се оказа изключително функционално. С възможност за носене или на четири носилки, или на десет седнали пострадали, една от основните причини, поради които K2/Y беше толкова успешна, беше че е здрав и надежден, изискващ само минимална поддръжка - линейката винаги трябва да е готова, когато имате нужда то нея.

Задната кабина обикновено е изградена от боядисано платно върху дървена рамка, с добре видимия червен кръст върху бял диск, разположен на видно място от всички страни, поставени там с надеждата, че пътниците в превозните средства няма да бъдат обстрелвани. След като K2/Y достави най-новия си товар от пострадали на полевата станция, той неизменно ще да се насочи право обратно към зоната на бойните действия, със скорост по открити пътища, приближаваща 50 mph.

Изключително популярно превозно средство сред британските и американските войски, Austin K2/Y се възприемаше като нещо като ангел за войските. С над 13 000 построени екземпляра, те бяха позната гледка на бойните полета по света и се смята, че около петдесет екземпляра все още са оцелели до днес, като някои са претърпели реставрация обратно до нещо близко до първоначалната им конфигурация от военно време.

Дължина - без опаковката (cm): 15.69
Височина - ез опаковката (cm): 7.9
Брой части:  146

Допълнителна информация

Каталожен № AIR1375
Каталожен № на производител A1375
Наличност НАЛИЧЕН
Цвят За оцветяване
Мащаб 1:35
Производител Airfix
Марка AUSTIN
Серия Не
EAN 5055286691874
Състав Полистирол (пластмаса).
Епоха 1939-1945 Втора световна война
Възраст Не се препоръчва за лица под 14 години.

Споделете Вашето мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви. Моля, влезте в профила си или се регистрирайте

Съдържание на опаковката:

Сглобяем мащабно умален модел от полистирол (пластмаса), точно копие на действителната техника, пресъздаващ подробности до най-дребните детайли.

Включени са инструкции за сглобяване и декали (ваденки, лепенки на водна основа). Моделът не е оцветен и не съдържа цветни части и следва да се боядиса. Освен, ако не е упоменато на кутията, в макета не са включени бои, лепила и четки.

Допълнителни продукти:

Може да откриете необходимите бои и спрейовелепила и декална химия, разредители и лаковегрундове и китовеинструменти, четки в нашата секция Всичко за моделиста.

За по-голяма детайлност и реалистичен завършек на модела се предлагат разнообразни фотоецвани части и смолни детайли