mailwebshop@hobbyland.bg call us089 249 2530-Пловдив;  089 249 2535-София;

Количка - 0,00 лв.

Пазарската количка е празна.

1:35 Германска ремонтно-евакуационна машина Sd.Kfz.179 Bergepanther Ausf.G

Бъдете първи - добавете мнение

ПРОМОЦИЯ - Наличен HB84553 HOBBY BOSS 1:35

Стара Цена: 116,00 лв.

Special Price 87,00 лв.

Кратко описание:

Сглобяем мащабен модел от пластмаса.
Купи
Добави в списък с желанияПодробности

1:35 Германска ремонтно-евакуационна машина Sd.Kfz.179 Bergepanther Ausf.G

Panther е общото име на среден танк, въведен от нацистка Германия през Втората световна война, който служи от средата на 1943 г. до края на европейската война през 1945 г. Отличната комбинация от огнева мощ, мобилност и защита на Panther служи като еталон за други дизайни на танкове от края на войната и непосредствените следвоенни танкове и често се смята за един от най-добрите дизайни на танкове от Втората световна война.

Въпреки че споделяше по същество същия двигател като танка Tiger I, той имаше по-добра предна броня, по-мощно оръдие, беше по-лек като цяло и следователно по-бърз и можеше да се справя по-добре с неравен терен от Тигрите. Компромисът беше по-слаба странична броня; Пантера се оказа смъртоносна в открита местност и стрелба от далечни разстояния, но уязвима за битки от близко разстояние. Освен това 75-милиметровото оръдие изстрелва малко по-малък снаряд от 88-милиметровото на Тигъра, осигурявайки по-малко висока експлозивна огнева мощ срещу пехотата, въпреки че все още беше доста ефективен.

Panther също беше далеч по-евтин за производство от танковете Тигър и само малко по-скъп от Panzer IV, тъй като дизайнът му беше реализиран в същото време, когато Министерството на въоръжението и военното производство на Райха полагаше големи усилия за увеличаване на военното производство . Ключови елементи на дизайна на Panther, като неговата броня, трансмисия и крайно задвижване, бяха направени компромиси специално за подобряване на производствените нива и за справяне с недостига на ресурси в Германия по време на войната, докато други елементи като изключително компактния двигател и сложната му система за окачване останаха със своя елегантен, но сложен инженерен дизайн. Резултатът беше, че производството на танкове Panther беше много по-голямо от това, което беше възможно за танковете Tiger, но не много по-масово от това, което беше постигнато с Panzer IV. В същото време опростеното крайно задвижване се превърна в единствената основна причина за повреди на танка Panther и беше проблем, който никога не беше коригиран.

Размери на модела:     Дължина: 257mm   Ширина: 165.7mm
Брой пластмасови части:     1300+
Брой матрици:     22 матрици, горен корпус и долен корпус
Метални части:     меден кабел, верига
Фотоец части:     2 броя
Други:     Комплектът се състои от над 1300 части
- комплектът с фини детайли
- многоплъзгащ формован долен корпус, купола
- отделни вериги
- с включени в комплекта фотоец части

Допълнителна информация

Каталожен № HB84553
Каталожен № на производител 84553
Наличност ПРОМОЦИЯ - Наличен
Цвят За оцветяване
Мащаб 1:35
Производител HOBBY BOSS
Марка Не
Серия Не
EAN 6939319245533
Състав Полистирол (пластмаса).
Епоха 1939-1945 Втора световна война
Възраст Не се препоръчва за лица под 14 години.
Тип продукт Сглобяем модел

Споделете Вашето мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви. Моля, влезте в профила си или се регистрирайте

Съдържание на опаковката:

Сглобяем мащабно умален модел от полистирол (пластмаса), точно копие на действителната техника, пресъздаващ подробности до най-дребните детайли.

Включени са инструкции за сглобяване и декали (ваденки, лепенки на водна основа). Моделът не е оцветен и не съдържа цветни части и следва да се боядиса. Освен, ако не е упоменато на кутията, в макета не са включени бои, лепила и четки.

Допълнителни продукти:

Може да откриете необходимите бои и спрейовелепила и декална химия, разредители и лаковегрундове и китовеинструменти, четки в нашата секция Всичко за моделиста.

За по-голяма детайлност и реалистичен завършек на модела се предлагат разнообразни фотоецвани части и смолни детайли