Накратко за производителите на ЖП модели 

Накратко за производителите на сглобяеми модели

Автор: Хобиленд

A.C.M.E.

acmetreni.it

Компанията A.C.M.E. е базирана в Милано, Италия. Произвежда специализирана серия локомотиви и цели влакове от европейски прототип. Тези ексклузивни модели са в ограничено количество и са високо ценени от колекционерите. Всички модели са направени според NEM стандартите.

Amintiri Feroviare

amintiriferoviare.com

Amintiri Feroviare e румънски производител на умалени модели влакчета, основана през 2009 година във град Васлуй. Името буквално означава "железопътни спомени". Моделите са в мащаб HO (1:87).

 Auhagen

auhagen.de

Auhagen е компания, основана през 1885 година, занимаваща се с производство на картон и картонени конструкции. От 1952 производството се насочва към създаването на умалени модели и аксесоари за железопътния моделизъм в мащаб TT, HO и N, 1:100 или HO/TT.


Fleischmannfleischmann.de

 

Fleischmann е германски производител на умалени модели вакове и аксесоари за железопътни диорами. компанията е основана през 1887 година. Първият модел влак е пуснат на пазара през 1938 и е в мащаб О. Първият модел в мащаб НО е произведен през 1952, а в мащаб N - през 1969 година. Каталогът включва предимно модели от европейски прототипи.

HERPA

herpa.de

Herpa или Herpa Miniaturmodelle GmbH, е германски производител на метални и пластмасови модели коли и самолети, в мащаб 1:500, 1:400, 1:200 и 1:1000, както и 1:87, 1:20 и 1:160. Тези модели се използват в железопътния моделизъм.

NOCHnoch.de

Noch GmbH & Co. KG или само Noch е производител на аксесоари за железопътни макети и диорами във всички традиционни мащаби. Компанията е основана през 1911 от Осуалд Нох.

PIKO

piko.de

PIKO е производител на умалени модели влакчета. Компанията сама създава продуктите си във своята база в Зонеберг, Тюрингия. В каталога на PIKO има повече от 1500 различни продукта в мащаб G (американски и европейски прототипи), HO, N, TT (европейски прототипи).

ROCO

roco.cc

Roco е производител на умалени модели влакове и аксесоари за железопътни макети от Залцбург, Австрия. Компанията е основана през 1960 от инж. Хайнц Рослер. Моделите са в мащаб N, HO, TT и са базирани на   влакове на германските, италианските, френските, испанските швейцарските, холандските и американските железници.

 Schuco

schuco.de

Schuco е германски производител на играчки. Компанията се отличава с производството на модели влакчета монорелс - железопътна система, характерна за градската железница в Москва, Пекин, Токио и др.

TILLIG

conrad-modelle.de

Tillig (TILLIG Modellbahnen GmbH & Co. KG) е германски производител на модели влакчета от Зебниц, Швейзарска Саксония. Компанията е най-големият производител на модели в мащаб ТТ в света. В каталога от продукти има още модели в мащаб HO, HOe, както и стандартни ТТ релси и интегрирани релси, известни с името Bedding Track.

 
Автор: Hobbyland
снимки: продуктов каталог на Хобиленд, Pinterest, Google.
   

 Разгледайте нашия каталог от ЖП модели и материали за диорама тук!

 

Накратко за производителите на жп модели