Защо дисплей кутията е важна за съхранение на хоби модела

Защо дисплей кутията е важна за съхранение на хоби модела

Автор: Милан Митев

 

 

  Колекционирането на хоби моделите е наистина едно хубаво хоби, но мястото за съхранение на готовите модели е също токова важно, колкото и направата на самите модели, особено ако колекцията Ви с готови модели е много голяма. Има най-различни начини за съхранение на един готов модел, без значение дали става въпрос за колекционерски колички или огромни модели на кораби. Дисплей кутиите са една много добра идея за съхранение!

Модел на кораб в дисплей кутия

 

 

 На първо място, дисплей кутиите предпазват завършения хоби модел от околната среда и най-вече от прах. Покритието на един хоби модел е обикновено от боя, която има доста различна текстура от повърхността на чистата пластмаса и по този начин един прясно боядисан хоби модел се превръща в магнит за прах. Да не говорим, че веднъж изцапан модел с много прах върху себе си е много трудно да се изчисти и то трябва да се използват допълнителни уреди като четки и кърпи, а вероятността да се повреди моделът също не е за подценяване. Влага, досег от деца и домашни любимци, вятър… - това са още няколко от „вредителите“ за един готов хоби модел, като те лесно могат да се избегнат чрез дори най-семплата дисплей кутия.

 

Хоби модел в кутия

 

 Дисплей кутиите за хоби модели предоставят несравним естетически завършек на самия модел, особено ако дисплей кутията е подбрана по възможно най-добрият начин. Една мини кутия може да пасне до сантиметър с габаритите на модела в нея и по този начин да стане почти незабележима. Когато държите кутията, лесно може да си представяте че държите самия модел. От друга страна, избор на доста по-голяма кутия от габаритите на модела в нея може и да не е най-икономичният избор, но пък да е най-ефектният. Поставете модела си в по-голяма, може би и в двойно по-голяма кутия от самият модел, и така ще се образуват големи празни пространства и обеми. Това предоставя несравнимо усещане за пространство, а опциите за осветяване са много по-привлекателни,  благодарение на лъскавостта на кутията, отблясъците, отраженията.... Също, по-големите дисплей кутии имат по-големи подложки, върху които могат да се сложат по-големи брандирани изображения, вдъхновяващи картини, снимки и др., и те ще се виждат лесно дори и с модела вътре в кутията.

Дисплей кутия за съхранение на модели

 

 Още една причина защо дисплей кутията е важна за съхранение на хоби модела, е в цената. Дисплей кутиите са добър избор като по-евтино и по-лесно решение вместо големи дисплей витрини, стелажи, шкафове или други големи мебели. Дисплей кутиите са достатъчно здрави, за да се скупчват една върху друга и така да се достигне височината на един шкаф, например. Лесно може да поберете в една доста голяма дисплей кутия няколко по-малки модела, и по този начин да спестите място за още модели. При правилна подредба на подходящите модели, в една по-голяма кутия могат да се съберат например 2-3 хоби модела на самолети или към 5 хоби модела на танкове, или над една дузина колекционерски колички. 

 
Автор: Милан Митев
снимки: продуктов каталог на Хобиленд, Pinterest, Google, youtibe.com.
   

 В Хобиленд се предлагат различни дисплей кутии за сглобяеми модели и кутии за die-cast модели , които могат да предпазят готовия модел.