Накратко за производителите на die-cast модели 

Накратко за производителите на die-cast модели

Автор: Хобиленд

AUTOart

autoartmodels.com

 Компанията Аутоарт (AUTOart) базирана в Хонг Конг. Основана  през 1998 година. В техния каталог от продукти има умалени  модели на повече от 45 марки в 9 различни мащаба.

Abrex

abrex.cz/homepage

 Абрекс (Abrex) е чешка компания, основана през 1998 година.  Произвеждат основно умалени модели на коли за чешкия  автомобилен пазар в мащаб 1:43, 1:24 и 1;18.

 Altaya

altaya.fr

 Ediciones Altaya e испанска компания, създадена през 1993,  произвеждаща основно колекционерски артикули - от музика,  книги и филми и сувенири, до умалени модели на автомобили,  мотоциклети и кораби. За създаването на последните, компанията  си партнира с доказани производители в бранша, сред които  Scalextric, Bycmo, IXO, PCT, Frontlines и DeAgostini.


Altas Editions

atlaseditions.co.uk

 Atlas Editions или само Атлас е британска компания, с 50-годишен  опит в производството на уникални и ексклузивни модели от най-  високо качество - автобуси в мащаб 1:76, трамвай в мащаб 1:187 и  коли в мащаб 1:43.

АВТОИСТОРИЯ

 Авто история (AIST) е производител на умалени модели в мащаб 1:43 на камиони, товарна техника, военни машини, автомобили от марките ГаЗ, ЗиЛ,  КРАЗ и др.

Bauer

bauer-spielwaren.de

 Bauer произвежда едни от най-точните и детайлно завършени модели на марките Бугати (Bugatti) и Мерцедес Бенц (Mercedes-Benz).

Brumm

brumm.it

 Brumm е италиански производител на умалени модели на коли и карети в мащаб 1:43.

CMC

cmc-modelcars.de

 CMC предлагат едни от най-детайлните модели на автомобили.  Всички части се изработват и сглобяват ръчно.

 Cararama

hongwell.com

 Cararama е марка, притежавана от Хогуел, която произвежда  умалени модели в мащаб 1:43 и НО.

Conrad

conrad-modelle.de

 Conrad GmbH (старо име - Gescha) е германски производител на  рекламни умалени модели в мащаб 1:50 на камиони. Една от  малкото европейски компании, които не са преместили  производството си в Китай.

ELIGOR

eligor.com

 ELIGOR е френска компания, производител на умалени модели на  камиони и други превозни средства.

ACME

acmediecast.com

 Acme е производител на умалени модели на булиди от Формула 1  и американски мощни автомобили (muscle cars).

GT SPIRIT

gts-models.com

 GT Spirit проектира и произвежда висококачествени модели на  коли за колекционери и ентусиасти. Компанията е основана през  2009 от група приятели, обединени около любовта си към  автомобилите. Репликите  в мащаб 1:12 и 1:18 на марки като  Porsche, Audi, Mercedes-Benz, BMW и Bentley се отличават с  изключително качество. 

Hot Wheels

hotwheels.com

 Hot Wheels е основана през 1968 година от американския  производител на играчки Mattel. Моделите на Hot Wheels са в  мащаб 1:64, !:43, !:18 и 1:50.

Hot Wheels ELITE

hotwheels-elite.com

 Hot Wheels EliteTM е серия на Mattel предназначена за  колекционери на умалени модели коли. Моделите са в мащаб 1:18  и 1:43.

IXOIST

Premium X

J-Collection

ixomodels.com

 Конгломератът от производители от Азия - IXO, IST, Premium-X, J-Collection, предлага изключително богат каталог от умалени  модели на коли и мотори в мащаб 1:43, 1:18.

 

Holand Oto

hollandoto.nl

 Holland Oto е холандска компания, която наследява дейността на Efsi през 1980 година. Произвежда умалени модели от метал с  някои пластмасови части.

ITALERI

italeri.com

 ITALERI италиански производител на сглобяеми и готови модели на  самолети, военни машини и цивилни превозни средства.

KYOSHO

kyosho.com

 Kyosho Corporation е производител на умалени модели и  радиоуправляеми модели  базиран в Токио, Япония. Един от най-  старите производители на  радиоуправляеми модели в Япония. В  колекцията им влизат и  висококачествени умалени модели от  метал в мащаб 1:12, 1:18,  1:43, 1:64, 1:32, 1:80, 1:150.

Minichamps

minichamps.de

 Minichamps е германски производител на умалени модели с  изключително богат каталог, включващ и мотори. Мащаби - 1:8,  1:64, 1:43. 

NOREV

norev.com

 NOREV е френски производител на умалени модели в мащаб 1:64, 1:43,  1:18 и 1:87.

Наш Автопром НАП Ростов

nashavtoprom.com

 Наш Автопром (НАП) е производител на модели коли, камиони,  военни и цивилни машини в мащаб 1:43. Компанията е  сравнително нова, основана през 2010 година в Ростов.

OTTOmobile

otto-models.com

 OTTOmobile е производител на умалени модели от смола в мащаб  1:18.

Quartzo

vitessemodels.com

 Quartzo е марка на производителя на умалени модели Vitesse. Серията включва състезателни модели в мащаб 1:43.

SCHUCO

schuco.de

 Schuco е традиционен германски производител на играчки във всички мащаби, основан през далечната 1912 година от Хайнрих Мюлер.  Моделите в мащаб 1:43 са с особено добро качество.

Soviet Bus  Soviet Bus (Советский Автобус) е производител на модели автобуси в мащаб 1:43, от Източна  Европа. Марки - ИКАРУС, ЛАЗ, ПАЗ, ЛИАЗ. 

SSM

startscalemodels.eu

 Starts Scale Models или на кратко SSM е най-големият производител на  умалени модели в мащаб 1:43 на камиони, коли, камиони,  трактори, автобуси и военни машини. Моделите са направени от  смола или метал. Каталогът на SSM включва повече от 100 модела  от марките ЗИЛ, КАМАЗ, ГАЗ, КРАЗ, УРАЛ, ЗИС, ПАЗ, НАМИ и др.

Sun Star

sunstarmodelcars.com

 SunStar е производител на модели с напълно функциониращи  части - гуми, волани, врати, багажници и интериор.

Universal Hobbies

universalhobbies.biz

 Universal Hobbies е нов производител на умалени модели в  разнообразна колекция - фермерско оборудване, камиони,  строителни машини.

Vitesse

vitessemodels.com

 Vitesse е част от компанията SunStar, производител на  висококачествени модели в мащаб 1:43. В каталога на Vitesse ще намерите и реплики на филмови модели.

Yat Ming  Yat-Ming - Road Legends произвежда висококачествени  колекционерски модели на коли от марките , Ford, Chevy, VW,  Studebaker, AMC, Ford, Lotus, and Oldsmobile.
 
 
Автор: Hobbyland
снимки: продуктов каталог на Хобиленд, Pinterest, Google.
   

 Разгледайте нашия каталог от die-cast модели тук!

 

Накратко за производителите на die-cast модели