mailwebshop@hobbyland.bg call us089 249 2530-Пловдив;  089 249 2535-София;

Количка - 0,00 лв.

Пазарската количка е празна.

НОВ

1:32 Американски хеликоптер AH-1G Cobra, ранно производство (100% нови матрици)

Бъдете първи за даване на мнение за продукта

НАЛИЧЕН ICM32060 ICM 1:32
106,00 лв.

Кратко описание:

Сглобяем мащабен модел от пластмаса.
Купи
Добави в списък с желанияДетайли

1:32 Американски хеликоптер AH-1G Cobra, ранно производство (100% нови матрици)

През март 1965 г. Бел започва разработването на боен хеликоптер с близка въздушна поддръжка, базиран на Модел 204 (UH-1B / -1C Iroquois). Планът беше да осигури на американската армия тестов хеликоптер, който да комбинира нов тесен фюзелаж с малко напречно сечение и тандемно разположение на седалките, електроцентрала, главен ротор и предаване на вертолета UH-1C. Модел 209 е тестван през декември същата година, с поръчки за два предварителни модела и 110 производствени единици след април 1966 г.

В крайна сметка обозначен AH-1G и наречен Huey Cobra, той започва да се доставя на американската армия през юни 1967 г. и е използван в бойни операции във Виетнам през септември. 1127 AH-1G са доставени на армията на САЩ, включително учебните хеликоптери с двойно управление TH-1G.

Серийният хеликоптер AH-1G, който стана база за по-нататъшни модификации, имаше еднороторен дизайн с опашен ротор, един GTE и ски екипировка. Фюзелажът беше изцяло метален, полумоноков тип. Пилотската кабина е двуместна, като седалките за стрелец и пилот са разположени една зад друга. Нивото на пода в отделението на наводчика (разположено пред пилота) е с 0,25 м по-ниско. Фенерът с плоски стъкла намалява отблясъците и увеличава пространството над главата на пилота, хеликоптерът е оборудван с усъвършенствана автономна система за аварийно отваряне на прозореца и вратата. Леката стоманена броня се използва за защита на екипажа в най-критичните зони на конструкцията. Конструкцията на опашната стрела е подсилена, за да издържа на 23-мм снаряди.

Допълнителна информация

Каталожен № ICM32060
Каталожен № на производител 32060
Наличност НАЛИЧЕН
Цвят За оцветяване
Мащаб 1:32
Производител ICM
Марка BELL AIRCRAFT
Серия Не
EAN 4823044407750
Състав Полистирол (пластмаса).
Епоха 1947-1991 Студена война и 21-ви век
Възраст Не се препоръчва за лица под 14 години.

Споделете Вашето мнение

Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви. Моля, влезте в профила си или се регистрирайте

Съдържание на опаковката:

Сглобяем мащабно умален модел от полистирол (пластмаса), точно копие на действителната техника, пресъздаващ подробности до най-дребните детайли.

Включени са инструкции за сглобяване и декали (ваденки, лепенки на водна основа). Моделът не е оцветен и не съдържа цветни части и следва да се боядиса. Освен, ако не е упоменато на кутията, в макета не са включени бои, лепила и четки.

Допълнителни продукти:

Може да откриете необходимите бои и спрейовелепила и декална химия, разредители и лаковегрундове и китовеинструменти, четки в нашата секция Всичко за моделиста.

За по-голяма детайлност и реалистичен завършек на модела се предлагат разнообразни фотоецвани части и смолни детайли