NOREV

 NOREV

Производителят на умалени die-cast модели Norev предлага на колекционерите една от най-широките гами автомобили. С модели, вариращи от по-стари като Citroen DS19 Sur Ballons до модерни чудеса като Lamborghini Murcielago, продуктите на Norev са гаранция, че след като вземеш в ръце първия, със сигурност ще се пристрастиш!

Norev е основан през 1946 от братята  Верон във Франция. Norev всъщност е тяхната фамилия Верон, прочетена на обратно. В началото фирмата произвежда пластмасови играчки за деца. През 1953 Norev пуска на пазара първите си пластмасови автомобили в мащаб 1:43. Те имат цветни каросерии и се отличават с червените си пластмасови главини с бели гуми. Детайлите и пропорциите им  са много добри и въпреки че моделите нямат прозорци, те са много успешни. 

 

NOREV

 През 1971 г. фирмата започва да използва цинкови сплави.  Продуктовата гама се разширява с модели от Формула 1 и Льо Ман. Norev спонсорира състезатели като Jacques Lafitte, Jimmy Mieusset и Henri Pescarolo. През 1986 г. компанията се ориентира изцяло към производство на висококачествени модели за колекционери чрез използване на най-съвременни технологии, като се концентрира върху модели в мащаб 1:43 чак до 2005 г., когато са пуснати първите екземпляри в мащаб 1:18.

 1:43 Renault 4CV (1955)
Norev произвежда огромна гама от мащабни модели - от коли до каравани, камиони, автобуси, мотоциклети и фигури. С перфектната си боя и изящни фини детайли високият клас модели в мащаб 1:43 и 1:18 успешно конкурират Minichamps и Hot Wheels Elite и са на доста по-ниски цени.
  183481 Mercedes-Benz S-Klasse 2013 - Palladium Silver 183481 Mercedes-Benz S-Klasse 2013 - Palladium Silver

Колекционерите на Porsche в мащаб 1:18 са привлечени от най-широката гама модели в последно време, но естествено най-силно са представени френските автомобили. Запалените фенове на автомобилните състезания ще бъдат възхитени от моделите на Audi и Renault от DTM, Le Mans и F1. Гамата спортни автомобили ще впечатли младите колекционери с разнообразието и перфектната си изработка. Не са забравени и любителите на исторически модели - предлагат се най-ранните версии на Renault, Peugeot, Citroen и Simca.

 750055 Porsche 911 S 2.4 1973 - Germini Blue

В мащаб 1:43 разнообразието е още по-голямо, като обхваща Alfa Romeo, Aston Martin, BMW, Fiat, Jaguar, Mercedes, Subaru, Volkswagen и много други. И тук качеството на изработка е отлично, а моделите се предлагат в прозрачни пластмасови кутии, идеални за подреждане и предпазване от прах на Вашата колекция.

 

184716 Peugeot 302 Darl'Mat coupé 1937 black / yellow

 184716 Peugeot 302 Darl'Mat coupé 1937 black / yellow

  Ако е добре поддържана, една такава колекция има стойност на инвестиция, която може да донесе възвръщаемост с течение на времето. Редки модели като Fiat 1500 Berlina са доста скъпи и в момента са едни от най-желаните и трудни за намиране продукти на Norev. Макар че тези модели нямат много функции, които по-новите версии притежават, те все още са ценно допълнение към всяка колекция.

 

Нови модели като Lamborghini Murcielago (един от най-продаваните) се променят по същия начин както и реалните автомобили. Например, когато през 2006 двигателят на Murcielago е заменен с 6.5 литров, вместо оригиналния 6.2 литров V12 двигател, всички модели на Norev също претърпяват промяна и вече под капака им стои по-мощният двигател.

 521200 Panhard Bus K 173 1949
187962 Lamborghini Murcielago LP670-4 Super Veloce 2009 Orange

Това свидетелство за грижата и вниманието към детайла, което е видно във всички модели на автомобили, произвеждани от Norev. Така че ако ви се иска да започнете колекция от  стари и нови мащабни модели на автомобили, няма друго място, където да намерите по-голямо разнообразие от  щанда с продуктите на Norev.

 
 По материали от Уикипедия
снимки: продуктов каталог на Хобиленд

 Тук може да разгледате новите модели на NOREV в Хобиленд!

NOREV  – минало и бъдеще под един покрив!