Die-cast колекционерски колички!

Die cast /дайкаст/ мини моделите се харесват на всички любители на автомобилите. Почти всяко момче притежава колекция от мини колички и си я пази, а дори я увеличава, когато има възможност да попълва колекцията си с нови колекционерски колички. 

Количките се предлагат в многобройни мащаби. Най-популярни са 1:18, 1:24, 1:43 и 1:64. Естестевено колкото по-голям е мащабът- толкова по-детайлен е моделът. 

 

Мащаб 1:64 и 1:87 - най-малките колекционерски колички
Това са добре направени моделчета, но не са много подробни. Най-качествените са модели са на AUTOart, Minichamps, Schucco, Corgi, а по-скоро играчки са тези на Matchbox, Mattel Hotwheels и други. 

Мащаб 1:43  - автомобили за средностатистическия колекционер на колички.
Тези модели са много по-големи по размер от 1:64 и могат да бъдат определени като най-колекционираните. Коли на всички марки са на разположение в тези мащаби. Детайлите са много по-добре направени като функционалност, но почти няма отваряеми части. Специализирани производители сa AUTOartMinichampsSchucco, NOREV, Abrex, IXO, IST, Premium-X, Vitesse и много други.  

Мащаб 1:24 - Производители на колекционерски колички в този мащаб са Sun star, Motormax, YatMing.

Мащаб 1:18 - "Върхът на сладоледа" в колекционерството за сериозни колекционери!
Тези автомобили са направени с изключително внимание и прецизност към всеки детайл. Те са предназначени за тези, на които автомобилното изкуство им е страст. Тези автомобили са почти като истински. Детайлите се простират от двигателни компоненти до предпазните колани и стелките. Тези автомобили могат да се правят само след получаване на официален лиценз от съответните производители на автомобили. Прототипът се изпраща на производителя за одобрение и след като бъде одобрен, моделът се изпраща за масово производство. Специализирани производители са AUTOartMinichampsSchuccoNOREV, Kyosho и други, а сред тях с несравнимо ниво на качество и изработка се отличават моделите на СМС.

 

die-cast sizes

  

die-cast model

 

 

Всеки СМС миниатюрен модел е ръчно сглобени от стотици части. В най-новите техния брой се е увеличил до над хиляда, например в Mercedes SSKL  (M-055) съставните части са точно 1 888, а в Bugatti 57 SC Atlantic Coupé – 1700. CMC използва автентични материали с най-високо качество. Много части са направени от неръждаема стомана или мед, а миниатюрното тяло е покрито с оригинална автомобилна боя; седалките са тапицирани с естествена кожа или текстил, а багажникът с мокет.

Най-богат избор от дайкаст модели в България може да откриете в нашата секция АВТО-МОДЕЛИ.

 m-083-cmc-bugatti-type-57-sc-atlantic-blue-1938